Duurzaam

Wij beschouwen het als een plicht om het effect dat onze activiteiten op het milieu kunnen hebben, te volgen en te evalueren met onze partners. Binnen ons bedrijf proberen wij voortdurend de verontreiniging van het milieu te vermijden en te verminderen, voor zover de technische en economische voorwaarden dit toelaten.

Steeds meer klanten letten bij hun keus voor een logistiek dienstverlener nadrukkelijk op het milieuaspect. Het werken aan een duurzame samenleving is voor veel ondernemers inmiddels een vast onderdeel van de bedrijfsvoering. Onze nieuwbouw is voorzien van zonnepanelen en warmte panelen in combinatie met een pellet-cv installatie. Hierdoor verwarmen we het pand CO2 neutraal.

En cv installatie met pellets is 100% duurzaam.

Euro 6 Motoren

Wij uiten onze betrokkenheid bij het milieu onder meer door het inzetten van steeds schonere vrachtwagens met Euro 6 motoren, De Euro 6 vrachtauto’s rijden, afhankelijk van de gereden snelheid, negentig procent schoner dan Euro 5-trucks. In vergelijking met oudere vrachtauto’s is het

verschil nog groter.

LNG Motoren

Aardgas heeft een enorm potentieel als vervanging van diesel in vrachtwagens. Er is een goede mondiale beschikbaarheid van aardgas de CO2 uitstoot is minimaal 20 % minder dan diesel.

Aerodynamica

Ook zijn al onze auto's uitgerust met spoilers, zij-fenders en zij-skirts welke bijdragen aan verlaging van luchtweerstand. Door de luchtweerstand zo laag mogelijk te houden besparen we niet alleen brandstof maar ook de uitstoot van CO2.

Banden

Onze banden hebben een 4 levens strategie, dit wil zeggen:

  • Leven 1 : Aanschaf nieuwe band
  • Leven 2 : Band herprofileren
  • Leven 3 : Remixen, loopvlak vernieuwen
  • Leven 4 : Band nogmaals herprofileren

Bekijk hier de uitleg van de 4 levens stategie van Michelin